Працює оперативний штаб щодо недопущення занесення та поширення на території Одещини випадків COVID-19

Боротьба з поширенням коронавірусу в Україні та в світі триває. Статистика досі залишається невтішною. За твердженням ВООЗ і фахівців, ситуація в цілому залишається контрольованою, але заспокоюватися ще зарано. Більшість спостерігачів покладає надію на якомога скоріше винайдення вакцини, яка має забезпечити ефективний захист від подальшого поширення хвороби.

А наразі лікарі намагаються зупинити розповсюдження коронавірусу. Так, ще на початку введення карантинних обмежень, під егідою Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, було утворено оперативний штаб щодо недопущення занесення і поширення на території Одеської області випадків COVID-19. До складу штабу ввійшли фахівці Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, КНП «Одеський обласний центр соціально значущих хвороб» Одеської обласної ради», КНП «Одеський центр громадського здоров’я» Одеської обласної ради», ДУ «Лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України на водному транспорті», Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради, Лабораторного центру МОЗ України, КУ «Одеське обласне патологоанатомічне бюро» ООР», КНП «Одеська міська інфекційна лікарня» Одеської міської ради», КНП «Одеська обласна дитяча клінічна лікарня» Одеської обласної ради», КНП «Одеська обласна клінічна лікарня» Одеської обласної ради», Південного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України, КНП «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Одеської обласної ради».

Основними завданнями оперативного штабу є:

  • розробка екстреного плану, спрямованого на попередження розповсюдження інфекційних захворювань, викликаних вірусом SARS-CoV-2, в тому числі з пандемічним потенціалом;
  • інформування про ситуацію, що склалася, обласної державної адміністрації та міських та районних рад тощо;
  • забезпечення залучення провідних спеціалістів для оперативного розроблення протиепідемічних і профілактичних заходів з протидії епідемії, спричиненої вірусом SARS-CoV-2 та ліквідації її наслідків;
  • організація та проведення активних заходів епідеміологічного нагляду і контролю для зменшення розповсюдження вірусу SARS-CoV-2, у тому числі з пандемічним потенціалом, ідентифікація потенційної пандемії та впровадження заходів щодо її стримування;
  • оцінка ризиків на окремих адміністративно-територіальних одиницях;
  • взаємодія із засобами масової інформації та надання населенню інформації про епідемічну ситуацію, забезпечення засобам індивідуального захисту, препаратів, обладнання тощо.

Фахівці у складі робочих медичних груп постійно виїжджають до районів Одеської області, де  працюють, за необхідності і цілодобово, з метою надання всебічної медичної допомоги населенню та рятування життів.

© 2024 КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" ООР. Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди orcssd.com.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на orcssd.com.ua - Сайт Одеського обласного центру соціально значущих хвороб.

© 2024 КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" ООР. Допускається цитування матеріалів без отримання попередньої згоди orcssd.com.ua за умови розміщення в тексті обов'язкового посилання на orcssd.com.ua - Сайт Одеського обласного центру соціально значущих хвороб.

 

Слідкуйте за нами:

у Facebook 
у Instagram 
у Telegram 
на YouTube